We gaan beginnen!

De-Twentse-Campbelli-Killiana-beginnen
Di Angolo’s Killiana

Zoeken, lezen, vragen. Antwoorden krijgen. Nog meer vragen hebben vanwege de antwoorden en ook op die vragen nog weer antwoorden krijgen. Menig Campbelli-fokker zal gek geworden zijn van de vragen die gesteld zijn. Of het nu gaat over de kleurencombinaties van de Campbelli’s of over hoe je bepaalde zaken het beste kan inrichten en tegen welke problemen je aan kunt lopen. Voordat je aan een avontuur kunt beginnen moet je je goed voorbereiden. Ongetwijfeld zullen er nog veel meer (niet gestelde) vragen zijn. Het is goed om te weten dat je dan terecht kunt bij je collegafokkers.

De keuze is gemaakt

Na de eerste vragen duurde het even voordat de knoop definitief werd doorgehakt en we konden beginnen met onze plannen. En dan ben je er nog niet. Want hoe ga je vervolgens je dieren huisvesten? Om een goede start te maken als fokker is het handig om toch een aantal dieren te hebben waar je een nestje mee kunt krijgen. Er zijn tal van huisvestingsmogelijkheden, van goedkoop tot eigenlijk simpelweg te prijzig. Hoe zwaar weegt het eigen gemak en de manier waarop het eruit ziet ten opzichte van de diervriendelijkheid? Gelukkig hebben ze tegenwoordig bijna overal een oplossing voor.

Waar wil je in specialiseren?

Zomaar lukraak gaan fokken is niet echt een optie. Je moet een doel hebben, een bepaalde kleur bijvoorbeeld, waar je graag naar toe wilt. Neem maar aan dat alle hamsters snoezig, poepig en heel schattig zijn. Vergeet niet dat je niet alle hamsters kunt hebben die je wilt hebben. Dus ook daar moet je een keuze maken en gaan bedenken wat je wilt. Wil je ook prijzen verdienen met je hamsters of wil je simpelweg een bepaalde kleur fokken omdat je die zelf het mooiste vindt en blijf je ver weg van de shows. Keuzes, keuzes, keuzes.

Welke dieren heb je nodig?

Ja, hamsters. En in dit geval Campbelli hamsters. Maar welke kleur? Zie daar hoe belangrijk het is om te weten wat je wilt. Want als je de ene kleur graag wilt fokken, is het maar de vraag of je die andere lieve, schattige, poepige hamster moet willen.

En dan is het zo ver, we kunnen beginnen

De exo-knaag, het evenement waar je je hart kan ophalen als je van knaagdieren houdt (let op, pak wel de juiste hal). Alleen: het is niet zo heel erg druk bij de knaagdieren, want vanwege corona zijn er heel veel mensen niet. Gelukkig waren er voldoende mogelijkheden voor wisseltrucs en zo kan Hamstery De Twentse Campbelli de deuren openen. Het zal nog wel een tijdje duren voordat de eerste eigen nestjes aangekondigd zullen worden, maar achter de schermen wordt al druk gewerkt. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de wachtlijst!

%d bloggers liken dit: