Onze eerste show

Een show om met je dieren te pronken: toen we een jaar geleden begonnen met het fokken van Campbelli dwerghamsters waren we heel duidelijk: shows waren niet voor ons weggelegd. Maar soms moet je terugkomen op eerder gedane uitspraken. Als het om shows gaan, gaan we daar zeker op terugkomen. En dat is niet alleen omdat onze hamsters in de prijzen vielen!

Uray-show-prijs
Uray en haar medaille

Wat is een show?

Een show is een plek waar allerlei verschillende dieren bekeken kunnen worden door belangstellenden. De aanwezige dieren worden gekeurd door een keurmeester, waardoor je een goed overzicht hebt of je dieren aan de standaarden voldoen. Die standaarden zijn per dier, maar ook per kleur verschillend. In de standaard voor een albino (wit roodoog) Campbelli dwerghamster wordt dus beschreven hoe zo’n beestje eruit moet zien. Voor een beginnende fokker klinken shows dus als ‘nah, dat is niets voor ons’. Maar hoe fijn is het als een neutraal persoon je kan vertellen of je dieren er goed uit zien?

De eerste show in lange tijd

De dierendagshow in Ulft waar we naar toe gingen was de eerste grote show in lange tijd. Bijkomend voordeel was dat veel van de hamsterfokkers uit Nederland er ook aanwezig waren en dat je dus tijdens het wachten (want ja, dat hoort er wel bij), je in ieder geval gezelschap hebt. Omdat Ulft voor ons idee ‘in de buurt ligt’, was het dus een prima start. Het was mooi om te zien hoe zoiets werkt en het was zeker fijn om tips en complimenten te krijgen.

Prijzen

Op shows zijn vaak prijzen te winnen. We gingen er alles behalve vanuit dat onze hamsters ook daadwerkelijk prijzen zouden winnen. Hoe leuk bleek dat we uiteindelijk wel wat wonnen! Vanuit de NKV won onze hamster Uray de prijs voor fraaiste niet erkende dier en ook nog een prijs van de Kleindier Liefhebbers vereniging en ook onze hamster Taylor won een prijs van die laatste vereniging. De oorkondes hebben we helaas nog niet ontvangen, dus die houden jullie tegoed, maar Uray heeft een prachtige medaille gekregen. Tijd voor een prijzenkast dus 😉 In de catalogus zijn alle prijzen terug te vinden, ook van de voor ons wat minder interessante dieren.

Erkenning

Bij de Campbelli dwerghamsters zijn er maar weinig kleuren die erkend zijn. De andere kleuren zijn er wel en mogen ook meedoen aan de show, maar het is echt net niet. Gelukkig zijn er op dit moment fokkers die zich in willen zetten om kleuren te laten erkennen. Mogelijk willen wij hier ook bij gaan helpen, maar alles op zijn tijd.

%d bloggers liken dit: