Het einde…

einde
Foto van Violinka via Pixabay.

Campbelli dwerghamsters zijn de leukste hamstertjes die je je maar kunt bedenken. Ze zijn lief, schattig, wollig, pluizig, pannenkoekig en nog veel meer. Maar na een naar virus aan het begin van het jaar, de positieflijst aan het einde van het jaar en het daarbij behorende verbod op fokken van deze prachtige hamstersoort heeft mij moeten besluiten om te stoppen met de Hamstery. Dat was niet één nacht slapen, dat waren niet twee nachten slapen en ik heb heel lang gewacht met het naar buiten brengen omdat ik hoopte dat er in de tussentijd misschien toch nog meer mogelijk zou zijn. Maar nog steeds is er geen duidelijkheid over de positieflijst en ik ben klaar met de onduidelijkheid. Door nu zelf de stekker eruit te trekken, heb ik in ieder geval duidelijkheid en geef ik liefhebbers nog de kans om elders een hamster aan te schaffen.

Het einde

De laatste hamsters zijn inmiddels verhuisd en er zijn nog maar een paar hamstertjes over die als huisdier gewoon lekker in Buurse blijven wonen. Omdat er nog wel een flinke voorraad aan hamsterssnacks en dergelijke is, is Hamstery De Twentse Campbelli nog wel te vinden op de beurs in Houten op 24 september. Mogelijk ook nog in december, maar dat is nu nog niet zeker. De website met de informatie erop zal ook zeker blijven bestaan. De website wordt veel bezocht en geeft veel informatie die handig kan zijn.

Vreugde

Natuurlijk is er als fokker niets mooiers dan blije hamsters en dan vooral babyhamsters. Het gepiep dat uit een verblijf komt wat je meteen op een roze wolk brengt: er zijn baby’s. Bij elk nestje heb je dat gevoel. In alle jaren zijn er aardig wat nestjes langsgekomen en heb ik regelmatig mijn hoofd gebroken over ‘hoe gaan we deze hamsters noemen’. Al met al ben ik best tevreden over welke namen uiteindelijk gekozen zijn voor al die hamsters. Het grootste nestje dat geboren is in de Hamstery was een nestje van 11 (!!) hamstertjes.

Verdriet

En dat nestje zorgde ook voor verdriet. Al vrij snel bleek dat er een achterblijvertje was, die maar niet wilde groeien. Toen hij twee weken oud was, troffen we hem overleden aan in het nest. Waarschijnlijk was er iets niet helemaal goed met de aansluiting van zijn darmen. Gelukkig ging het met de andere tien ukjes prima! En hoe snel je je kunt hechten aan een hamstertje? Nou, heel snel dus 😉 En ook al weet je dat het beter is voor het diertje zo, is het toch ook echt wel gewoon verdrietig.

%d bloggers liken dit: